SIP

En traditionell lösning i ny utformning. SIP systemtelefon ersätter den gamla bordstelefonen. Den är IP-baserad och kommer färdigkonfigurerad och är bara att sätta i vilket nätverksuttag som helst. Praktiskt om du flyttar och byter arbetsstation på kontoret. Du kan till och med plugga in SIP-telefonen i ett nätverksuttag hemma, sommarstugan eller på resande fot. Telefonen blir på så sätt inte låst eller knuten till ett specifikt uttag utan till en användare eller funktion. Det enda som behövs är internet.

Anslutningen kan ha samma direktnummer som din mobila anslutning med en parallellringning om så önskas. Det finns flera typer av telefoner att välja mellan, olika avancerade för just dina behov.

Om du väljer en något mer avancerad telefon
Med den fasta telefonen har du en grafisk överblick över dina kollegor. Du ser om de är tillgängliga eller inte. Du får även information om vilken hänvisning dina medarbetare gjort – möte, sjuk, semester och så vidare.

Hänvisning
Knappa dig på möte grafiskt. I en rullgardin väljer du din frånvaroaktivitet.

Koppla samtal
Att koppla samtal är enkelt. Med hjälp av linjeknapparna kan du ringa upp ett nytt samtal, få reda på om den som söks kan ta emot ett samtal och koppla. Du kan även genomföra en oövervakad samtalsflytt. Linjeknapparna ger dig även information om vilka som sitter upptagna i telefon.

Telefonbok
Tillgång till företagets telefonbok. Se hänvisningsstatus på dina kollegor även här.

Möjlighet till flera funktioner
Inom ramen för lösningen finns stöd för att ansluta IP-baserade konferenstelefoner. Solus rekommenderar produkter från Mitel, alternativt SNOM.
Solus kan integrera trådlösa telefoner från Siemens Gigaset, som är en enklare typ av IP dect-telefoner. Perfekt i butiksmiljöer eller lagerarbete.
SolusBC löser även integrering med fax, porttelefoner och andra analoga önskemål.

Snabbguider till SIP

Vi vill och kan göra skillnad. Vi vill ta ansvar för våra kunder där vi ser långsiktiga och lönsamma samarbeten för alla involverade parter. Våra kunder får en helhet med snabba och säkra leveranser. Valfrihet, förhandlingsfrihet och flexibilitet i avtal, lösning och i val av operatör är viktigt för oss. Vårt arbetssätt är lokalt och personligt.